St Julian´s - Malta

St. Julians är en växande stad. En stor biograf, köpcentrum och stora hotellkomplex har gjort St.Julians till en surrande turiststad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

St. Julians är en väldigt mycket lugnare stad under dagen då man med fördel kan studera madonnastatyerna som är ett återkommande inslag i stadsmiljön. Självklart finns både bil- och scooteruthyrning här för de som vill ge sig ut i vänstertrafiken, men annars är Maltas kollektivtrafik ett spännande sätt att ta sig runt ön. Ställer man sig vid en busshållplats kan man räkna med att det dyker upp en buss inom 20 minuter, men räkna inte med att tidtabeller stämmer. Malta passar väl in på idén att Medelhavsländerna har ett helt annat tempo. Det enklaste sättet att ta sig mellan St. Julians och Sliema är en promenad längs med kusten på en av öns fantastiska strandpromenader.

Shopping

Här finns tillräckligt utbud för att kunna turistshoppa.

Uteliv

En av orsakerna till att St. Julians växer är Paceville. Paceville är ett renodlat partydistrikt som ligger i nära anslutning till St. Julians. Där finns, till största del, hela Maltas natt- och nöjesliv. Pubar, nattklubbar och nattöppna restauranger håller besökarna vakna långt fram på morgontimmarna.

Restauranger

Det finns gått om små, riktigt bra restauranger, speciellt vid småbåtshamnen som utgör St. Julians centrum.

Historia

Malta blev självständigt år 1964. Engelska är huvudspråk vid sidan av Maltesiska, men räkna inte med att den äldre delen av befolkningen behärskar engelskan.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa