Sozopol - Bulgarien

Sozopol är en gammal hamnstad i Bulgarien. Staden har kvar mycket av sin gamla charm och känns genuin och inte allt för turistig. Har finns två stora och fina stränder som man kan ägna hela dagarna på. Det är en lugnare miljö och passar utmärkt för barnfamiljer.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den gamla stadsdelen är bra välbevarad och det är trevligt att bara storsa runt och titta på byggnaderna. Man kan även åka ut på båtutflykter och titta på naturreservat som ligger på öar runt omkring. Vill man uppleva storstad kan man enkelt ta en buss in till Burgas för storstadsliv och shopping. Men det går lika bra att bara ligga på stranden och njuta av sol och bad.

Shopping

Här finns inget stort utbud av shopping utan här kan du handla inhemska produkter eller handarbete i små butiker och marknader. Vill man shoppa kan man åka in till storstaden Burgas som ligger ca 35 km bort.

Uteliv

Detta är absolut inget paradis för den festmedvetna. Men här finns ett par mindre disco och en del trevliga restauranger och pubar.

Restauranger

Har finns många mysiga restauranger som ligger utmed havet. Specialiteter är fisk som är dagsfärsk och fångad lokalt.

Historia

Är en av Bulgariens äldsta städer och fungerade som en strategisk och viktig hamnstad. Detta avspeglar sig i de härliga gatorna och gamla husen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa