Sousse - Tunisien

Staden Sousse ligger på Tunisens östkust. Detta är en genuint Tunisisk stad med ett livligt folkliv och en spännande kultur. Staden gamla stad, medinan, är en spännande labyrint av vindlande gränder och massvis av butiker. Vidare finns här en lång fin sandstrand med härligt klart vatten. Generellt sett så är prisbilden låg och utbudet är spännande här i det nordafrikanska landet. Saharaöknen ligger söder om staden och känslan av att vara i utkanten av världens största öken är spännande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ta gärna en guidad utflykt ut i Saharas öken. Antingen på en kamel eller med jeep. Gör även ett besök i en oas. Det är en oförglömlig upplevelse. En utflykt till landets huvudstad Tunis rekommenderas. Medinan i Tunis är ett måste med sitt myllrande folkliv. Där gäller det att hålla i varandra så man inte kommer på avvägar. Bardomuséet kan också vara intressant att besöka.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda i Sousse.

Uteliv

Det finns en del barer i turisthotellen. Nattlivet får beskrivas som ganska lugnt.

Restauranger

Här finns många restauranger med spännande och för oss nordbor annorlunda maträtter. Oftast är det arabisk mat i Tunisien men det tunisiska köket har hämtat mycket inspiration av det franska köket vilket gör det väldigt spännande att äta i Tunisien.

Historia

Tunisien blev självständigt 1956 när Frankrikes hundraåriga kolonialvälde tog slut. Mycket av det franska lever kvar i landet t ex talar de flesta tunisierna franska och det franska köket har givit mycket inspiration till det tunisiska köket. Jämfört med många andra arabländer så har Tunisien fört en liberalare politik bl a genom att öppna upp landet för turism.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa