Solaris, Sibenik - Kroatien

Solaris är en stor hotellby som ligger en dryg halv mil utanför staden Sibeniks kust i Kroatien. Här finns "allt" inom gångavstånd. En nästan halv mil lång strand och ett poolområde med sex pooler varav två är uppvärmda samt en saltvattenpool. Vidare finns det en separat barnpool, lekplats och solstolarna samt parasoller är gratis på området. Här finns tennisbanor, uttagsautomat, en go-cartbana, flera vattensportaktiviteter, volleybollplan, vattenrutschkana, SPA- och wellnesscenter, bastu, nattklubb, miniklubb för barn mellan 4 och 12 år, med engelsktalande personal. Utanför området finns pinjeskog som går ända ner till stranden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En utflykt till staden Sibenik kan vara intressant. Härifrån kan man ta sig vidare ut i den Kroatiska arkipelagen. öarna ligger alldeles utanför staden och de har alla sin egen särart som måste upplevas var för sig. I närheten av Sibenik ligger också nationalparken Krka med idylliska vattenfall och sjöar i en fantastisk natur. Rekommenderas varmt! Vill man se mer av omgivningarna ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel. Det finns även goda bussförbindelser i området.

Shopping

Shoppingen är främst inriktad till turisternas kortsiktsbehov. Vill man shoppa ska man ta sig till Sibenik.

Uteliv

Här finns några barer och en nattklubb. Nattlivet blir trevligt på sommaren men vill man roa sig ordentligt ska man ta sig till Sibenik

Restauranger

På området finns flera restauranger som serverar lokala specialiteter bl a. Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa