Sofia - Bulgarien

Sofia är Bulgariens huvudstad och är en väldigt vacker stad. Staden ligger vid foten av bergsmassivet "Vitosja" och kan bjuda på en väldigt aktiv vistelse. Men man kan även ägna sig åt vanligt storstadsliv och kryssa sig fram mellan affärer och sevärdheter och avsluta kvällen på ett av de stora diskoteken som finns.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man ha en aktiv och äventyrlig semester finns det gott om saker att göra. Man kan utöva extremsporter som dykning och bungyjump mm eller bege sig upp i bergen och vandra eller cykla. Vill man ha lite mer avkoppling kan man åka på fisketur på någon av alla vattendrag som finns runt Sofia. Det finns även en hel del kulturella och vackra platser att besöka. Det finns många vackra och pampiga kyrkor och katedraler tex "Aleksandar Nevski-katedralen" och "Bojanakyrka". Staden har även många museum som är väl värda ett besök tex historiska nationalmuseet eller det etnografiska museet. Eller besök gamla romerska byggnader och ruiner.

Shopping

Shopping är en annan stor aktivitet i Sofia. Du kan hitta det mesta både internationella och kända märke och inhemska produkter. Utländska märken är relativt dyrt medan man kan göra bra fynd om man letar bland de inhemska varorna. Det finns en hel del marknader som kan vara värda ett besök.

Uteliv

Det finns ett rikt nattliv i Sofia. Det går att hitta något för alla, små mysiga pubar, musikbarer eller trendiga diskotek och nattklubbar. Det största problemet är inte att hitta något man gillar utan att hinna med att sova.

Restauranger

Det vimlar av restauranger från alla världens hörn men man måste passa på att prova den inhemska maten som kännetecknas av shopska sallad, kebacheta, kålrätter och mäktiga, söta desserter. Bulgarien har även ett väldigt gott öl som bör avnjutas på en uteservering eller en trång och mysig pub.

Historia

År 447 förstördes staden av hunner men återuppbyggdes senare under namnet "Triaditsa". Staden är bland annat känd för sina många vattenkällor och heta källor och konstgjorda sjöar.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa