Skopelos stad - Grekland

Den lilla ön Skopelos ligger i ögruppen sporaderna, öster om det grekiska fastlandet, i det Egeiska havet. ön har på senare tid blivit känd som skådeplats i musikalfilmen Mamma Mia. Skopelos är berömt för sin frodighet och alla sina 360 kyrkor! Skopelos stad ligger på öns nordöstra kuststräcka i Skopelosviken. Det är en charmig gammal stad med många caféer, restauranger, butiker, tavernor och sist men inte minst 120 kyrkor! Hamnpromenaden är idyllisk och här folk alltid fastnat i timtal för att njuta av atmosfären. Byggstilen påminner starkt om den venetianska men här kallar de den för typisk sporadisk arkitektur. Allt som allt blir det hur mysigt som helst och Skopelos popularitet bara ökar med tiden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Härifrån kan man lätt ta sig till grannöarna Skiathos och Alonissos över dagen. Vill man se mer av Skopelos ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel. Här finns mängder med fina sandstränder på ön. På flera av dem finns vattensportaktiviteter och liknande. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna. Vidare kan man roa sig med att räkna antalet kyrkor på ön. Kan det verkligen stämma med 360 stycken?

Shopping

Öns bästa shopping finns i Skopelos stad.

Uteliv

Här finns ett stort utbud av barer och uteställen. Nattlivet på sommaren blir riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Nutidshistoria. Stora delar av filmen Mamma Mia spelades in på ön. Bland andra medverkade Meryl Streep, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård i musikalfilmen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa