Skiathos stad - Grekland

Skiathos stad är huvudstaden på ön Skiathos i det Egeiska havet. Staden har två fina hamnar som har blivit populära. Speciellt sedan vissa scener i filmen Mamma Mia spelades in här på ön. Mitt emellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Där kan man avnjuta allsköns sommarunderhållning t ex konserter och diverse sångframträdanden. Stadens äldre delar har många charmiga gränder med pittoreska små hus. Atmosfären är genuint grekisk. Från hamnen tar man sig snabbt och enkelt vidare till de närliggande öarna och fastlandet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns goda möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Från hamnen tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen sporaderna t ex Skopelos, Alonissos m fl. Eller så tar man sig den kortaste vägen över det lilla sundet till fastlandet. Lilla byn Koukounaries med sin underbara sandstrandslagun, kantad av pinjeträd, är värd ett besök. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Skiathos stad är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns här.

Uteliv

Här finns gott om barer och uteställen. Nattlivet blir riktigt trevligt under högsommaren.

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Den tidigare huvudstaden (Kastro) ligger nästan en mil norr om Skiathos stad. Den byggdes på en ointaglig klippa som stupar rakt ner i havet. Idag är det en ren ruinstad undantaget Kristuskyrkan som har fina fresker och en 1700-talsikon att betrakta. Den medeltida borgen på halvön Bourtzi är värt ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa