Skala, Kefalonia - Grekland

Den lilla semesterbyn Skala ligger längst nere på ön Kefalonias sydöstra udde. Här råder en lugn och avkopplande atmosfär. Här finns olika stränder men alla med ett gemensamt, det kristallklara vattnet! Omgivningarna med det vackra pinjeklädda landskapet gör att man blir lockad ut i den vackra naturen häromkring. I byn finns restauranger, tavernor, caféer och några barer bl.a.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Med en strandpromenad på en timme i sydvästlig riktning så kommer man fram till den vackra grannbyn Katelios. Här kan man slå sig ner vid någon utav tavernorna vid stranden och avnjuta en god fiskrätt. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt på Kefalonia. Argostoli heter huvudstaden på Kefalonia och den är värd ett besök. Staden rasade samman i en förödande jordbävning år 1953. återuppbyggnaden satte igång samma år. Idag bor det c:a 15 000 invånare i staden. Gå en sväng på marmorgatan i stadens shoppingcentrum. Här finns flera muséer och andra kulturbegivenheter att besöka.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i Skala. Vill man utöka utbudet tar man sig västerut till Argostoli eller norrut längs kusten till Sami.

Uteliv

Här finns ett fåtal barer och nattlivet är ganska stillsamt . Vill man roa sig ordentligt får man ta sig till Argostoli som har ett någorlunda livligt nattliv.

Restauranger

Här finns en hel del mindre tavernor som erbjuder den klassiska grekiska medelhavsmenyn.

Historia

Skala har ingen speciell historia. Argostoli har en spännande historia däremot. Det arkeologiska muséet har fynd från flera antika städer på ön. Dessa grundades av Kung Kefalos söner. På vägen till Argostoli ligger Agios Georgios, som tidigare var huvudstaden på ön, med den stora fästningen Kastro (ruin idag).

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa