Skala Rachoni, Thassos - Grekland

Skala Rachoni ligger högst uppe väster om den nordligaste spetsen på ön Thassos. Av alla öar i Egeiska havet ligget Thassos nordligast. "Skala" betyder "hamnen till" Rachoni. Den gamla byn Rachoni ligger några kilometer inåt landet och där hittar man det genuina och den gamla staden. Skala Rachoni är det moderna och nya Rachoni. Här finns hotellen, hamnen, stränderna och tavernorna. De vackra omgivningarna inbjuder verkligen till vandringar i naturen häromkring. Olivlundarna är många och just oliver är en av områdets huvudnäringar. De andra är fisket och turismen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En naturskön ringväg runt hela ön gör stränderna och kusterna lättillgängliga. Enklast att ta sig runt är bussen som går ofta och till rimligt pris. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. En av Greklands finaste stränder, Golden Beach finns på öns östkust. Ett besök rekommenderas varmt! öns huvudort, Limenas, ligger c:a en mil österut och är värd ett eller flera besök. Här finns en stor del av öns antika historia. Vidare kan man härifrån ta sig till fastlandet via en kort färjetur.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste men i Limenas hittar man "allt"!

Uteliv

Endast ett fåtal barer finns att tillgå och vill man festa får man ta sig till Skala Prinou söderut längs kusten eller österut till Limenas som har ett trevligt och varierat nattliv.

Restauranger

Ett mindre antal tavernor finns i Skala Rachoni och vill man öka utbudet ska man ta sig in till "gamla" Rachoni en liten bit inåt landet.

Historia

Skala Rachoni har ingen speciell historia men huvudorten Limenas har en lång och rik historia. Där finns lämningar, byggnader och ruiner från bl.a. romare, turkar, venetianare, franker i en salig blandning. Flera muséer och kyrkor kan vara värda ett besök för dem som vill känna historiens vingslag!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa