Skala Prinou, Thassos - Grekland

Natursköna Skala Prinou ligger på ön Thassos västra kust. Som så många mindre grekiska semsterorter så lever Skala Prinou upp på sommaren är alla soltörstande turister anländer. Här omkring ligger flera fina sandstränder med klart vatten. Från hamnen kan man med färjan enkelt och snabbt ta sig till Kavala på fastlandet. Atmosfären är genuin och gemytlig i Skala Prinou. Semestern kan börja!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En naturskön ringväg runt hela ön gör stränderna och kusterna lättillgängliga. Enklast att ta sig runt är bussen som går ofta och till rimligt pris. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. En av Greklands finaste stränder, Golden Beach finns på öns östkust. Ett besök rekommenderas varmt! öns huvudort, Limenas, ligger c:a en mil österut och är värd ett eller flera besök. Här finns en stor del av öns antika historia.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda här i området. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till huvudorten på ön, Limenas eller till Kavala på fastlandet. Där hittar man "allt".

Uteliv

Här finns gott om barer och ett ganska trevligt nattliv. Vill man öka "trycket" ska man ta sig till huvudorten på ön, Limenas eller till Kavala på fastlandet.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man bege sig till någon utav grannbyarna för att smaka på den genuina grekiska menyn.

Historia

Skala Prinou har ingen speciell historia men öns huvudort Limenas har en lång och rik historia. Där finns lämningar, byggnader och ruiner från bl.a. romare, turkar, venetianare, franker i en salig blandning. Flera muséer och kyrkor kan vara värda ett besök för dem som vill känna historiens vingslag!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa