Skala Panagia, Thassos - Grekland

Den lilla badorten Skala Panagia ligger på ön Thassos i den norra delen av Egeiska havet. Här på öns östkust finns en av Greklands bästa sandstränder med kristallklart och långgrunt vatten. Stranden heter Golden Beach och är två kilometer lång. Naturen är vacker i dessa, geografiskt, dramatiska omgivningar med berget inåtlandet och havet österut. Badorten har gott om tavernor, caféer, restauranger, butiker m m


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

De vackra omgivningarna inbjuder verkligen till vandringar i naturen. En naturskön ringväg runt hela ön gör stränderna och kusterna lättillgängliga. Enklast att ta sig runt är bussen som går ofta och till rimligt pris. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Öns huvudort, Limenas, ligger c:a en och en halv mil norrut och är värd ett eller flera besök. Här finns en stor del av öns antika och medeltida historia.

Shopping

Här finns ett ganska bra utbud men vill man shoppa loss ordentligt ska man ta sig till Limenas som har det "mesta".

Uteliv

På sommaren lever Skala Panagia upp och nattlivet blir riktigt trevligt med barer och uteställen. Vill festa ordentligt ska man ta sig till Limenas.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna t ex den lilla charmiga byn Skala Potamias.

Historia

Skala Panagia har ingen speciell historia. Vill man känna historiens vingslag ska man ta sig till Limenas. Där finns mängder med muséer och massvis med lämningar från antiken. Flera olika tempel t ex som är tillägnade olika gudar och gudinnor. En utflykt dit rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa