Sithonia, Halkidiki - Grekland

Sithonia är den mellersta av Halkidikis tre halvöar som sträcker sig från fastlandet söderut i det Egeiska havet. Sithonia är något lugnare är den västligaste (Kassandra). Här finns underbara sandstränder med kristallklart vatten. Naturen är grönare och frodigare än på öarna. Atmosfären är genuint grekisk här på fastlandet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

På stränderna finns möjligheter till vattensportaktiviteter. Greklands näst största stad, Thessaloniki, ligger i närheten och kan vara värd ett besök med sin storstadspuls. Vill man upptäcka mer av Halkidiki ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel. Vidare finns här möjligheter att ta båtar/färjor till de andra halvöarna, Kassandra och den heliga halvön Athos med alla sina kloster och kyrkor. På Sithonia finns en av Greklands bästa golfbanor. Besök den lilla idylliska byn Neos Marmaras och charmas av de mysiga gränderna med de pittoreska husen.

Shopping

Shoppingen är riktigt bra i området och vill man utöka utbudet ska man ta sig till Thessaloniki som har "allt".

Uteliv

Här finns en hel del barer och uteställen. Nattlivet är trevligt på sommaren. Vill man ha högre puls ska man ta sig till Thessaloniki eller Kassandra.

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor.

Historia

På grannhalvön, Kassandra, ligger resterna av antikens Potidea som sägs ha varit en av orsakerna till utbrottet av det peloponnesiska kriget. Här ligger också Petralonagrottan där man hittat redskap och benrester som troligtvis är c:a 500 000 år gamla.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa