Side - Turkiet

Den lilla semesterorten Side ligger mitt på Turkiets långa sydkust. Detta är en gammal mysig kulturort med många nyanser. Här finns antika lämningar, en större amfiteater bland annat. Två gyllengula stränder med klart vatten finns att tillgå inom promenadavstånd. Vidare finns här en huvudgata med restauranger (den gamla staden), butiker, caféer etc. Staden har en trevlig strandpromenad där kvällsrestaurangerna ligger åt väster och man kan sitta och njuta till solnedgången. Atmosfären är avkopplande och folket ser ut att trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Alanya och Antalya. Pamukkale med de speciella baden uppe på klippavsatser drar också turisternas intresse. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Side är ett riktigt litet shoppingghetto! Här säljer de nästan allt som turisterna efterfrågar. När det är gjort ska man bjudas på te i mattaffärerna. Naturligtvis, under tiden som teet svalnar, presenteras olika turkiska mattor. Se upp med affärsmetoderna! Mattorna ska transporteras hem också samt det ska vara den mattan du köpte som kommer hem och ingen annan.

Uteliv

Det finns en hel del barer och nattlivet är ganska trevligt på sommaren.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Mustafa Kemal Atat�rk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med Atat�rk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Modernisering infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa