Sanur, Bali - Indonesien

Semesterorten Sanur ligger på ön Balis sydöstra kust. Sanur har ett litet centrum med restauranger, butiker, caféer etc. Atmosfären är lugn och avkopplande. Strandpromenaden är populär. Hit kommer man för att se och synas. Sandstränderna är långa, breda och gyllengula. Dagarna tillbringas med fördel på någon utav stränderna. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Längs med stränderna finns möjligheter till en del vattensportaktiviteter. Tröttnar man på strandlivet så har ön mycket att erbjuda. Ubud är ett populärt utflyktsmål med sina vackra terasser och många konstgallerier. Bali har en fin golfbana som ingår i Asientouren. Ön har ett spännande inland med en fantastisk natur att upptäcka. Prova gärna den speciella Balimassagen när ni ändå är här.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är hyfsade i Sanur. Vill man shoppa ska man ta sig den dryga milen till Kuta på västkusten.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är ganska trevligt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Bali är en av de många öarna i Republiken Indonesien som för övrigt bara består av öar. Indonesien är världens, till invånarantalet, största muslimska land med cirka en kvarts miljard invånare. Bali är dock ett undantag vad gäller religionen. Här tillber man Buddha ur ett Balinesiskt perspektiv. Överallt på finns större och mindre tempel som dagligen "aktiveras" med rökelser och färska blommor. Vidare spelas den speciella "trum- och klangmusiken" på större delen av ön.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa