Santiago - Chile

Santiago, huvudstaden i Chile, är den femte största staden i Sydamerika. Santiago verkar som gjord för tillväxt. Redan 1541 förstörde Mapucheindianerna den, bara sex månader efter att Pedro de Valdivia hade grundat den. Men så fort spanjorerna var tillbaka, byggdes den upp igen. Idag fortsätter den att växa, var tredje chilenare bor i staden. Santiago har fem miljoner invånare och är en av de största städerna i Sydamerika.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santiago omgärdas av vingårdar, Chiles mesta vinproduktion är i Maipo dalen som ligger sydväst om staden, det finns guidade turer hit med vinprovning till några av de bästa vingårdarna. Du kan t om med åka skidor några mil från staden i Valle Nevado och Portillo skidcenter, här finns bland den bästa skidåkningen i världen.

Shopping

Det finns stora köpcenter och butiker längs gatorna där du kan göra all möjliga inköp.

Uteliv

Santiagoborna går helst till sina favorittillhåll. Barer och pubar dominerar, men det finns en hel del diskotek också. Att gå på teater tillhör också en av favorit sysslorna i Santiago, men du bör kunna spanska om du ska få något utav det.

Restauranger

Det finns massor av fantastiska restauranger. Det chilenska köket är starkt baserad på frukterna från havet. Nästan överallt, hittar du färska skaldjur. Fiskrätter domineras ofta av ris, musslor, sjöborrar, chilensk havsabborre och Abalone. Kötträtterna som serveras är ofta influerade av det spanska köket.

Historia

Plaza de Armas är Santiagos attraktiva centrum. Utanför Plaza de Armas finns flera historiska byggnader, bland annat Domkyrkan, City Hall, Arch Bishop's Palace, Central Post Office och National History Museum. Alla värda ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa