Santa Ponsa, Mallorca - Spanien

Santa Ponsa nere på Mallorcas sydvästkust är det kvalitet före kvantitet som gäller. Här i omgivningarna håller de rika och berömda till. I området finns ett flertal bättre golfbanor. Samtidigt är det en familjär atmosfär på resmålet som gör det väldigt trivsamt att vistas här.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit kommer man naturligtvis för att bada men här finns mycket annat att göra. Har man golfbagen med sig och medlemskortet till en Svensk golfklubb så finns förutsättningarna för en trevlig runda. En utflykt till den närbelägna ön Illa Sa Dradonera, Drakön. Hela ön är numera ett naturskyddsreservat med en ovanlig flora och fauna. I närheten finns det exklusiva men ändå familjära Port Andratx med sin stora marina.

Shopping

Här finns vad man kan förvänta sig av en mindre turistort på Mallorca d.v.s. det mesta och lite till men vill man det riktigt stora utbudet måste man ta sig till Palma.

Uteliv

I själva Santa Ponsa finns det ett ganska stort men sobert utbud av både barer och nattlivsetablissemang. Vill man rocka loss ordentligt så finns Magaluf endast fem kilometer österut. Här är det framförallt den yngre publiken som har slagit sig ner och det kan bli stökigt under högsäsongen Juli � September.

Restauranger

Ett stort och varierat utbud med inriktning på havets läckerheter.

Historia

Det var här i Santa Ponsa som återerövrarna landsteg år 1229 när de skulle ta tillbaka Mallorca från morerna. år 1232 var Mallorca åter kristet efter cirka 400 års moriskt styre.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa