San Miguel de Abona, Teneriffa, Kanarieöarna - Spanien

San Miguel de Abona ligger på den kanariska ön Teneriffas sydöstkust. Alldeles i närheten ligger en trevlig golfbana. Vidare finns här en marina ut mot Atlanten. Här finns flera fina sandstränder med kristallklart vatten att välja bland. Orten har en del barer, restauranger och diverse butiker. De vackra omgivningarna inbjuder verkligen till vandringar naturen kring Vilaflor.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra och mycket att se! Några vandringsleder utgår härifrån. Från hamnen i Los Cristianos kan man se vad som finns under vattnet, via en U-båt som tar en runt med en guide som berättar om alla fiskar och undervattensväxtligheten. För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåtlandet blir man överraskad av grönskan och växtligheten. Alldeles i närheten ligger Los Cristianos och Playa de las Americas med stort utbud. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan också vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Shoppingen ligger på en "lagom" nivå här och vill man öka utbudet finns Los Cristianos och Playa de las Americas endast någon mil västerut.

Uteliv

Här finns en del barer och nattlivet är ganska lugnt! Vill man festa ska man ta sig till Los Cristianos och Playa de las Americas endast någon mil västerut.

Restauranger

Här finns en del restauranger att välja bland. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Fuerteventuras historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa