San Bartolomé, Lanzarote, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla semesterstaden San Bartolome ligger i kanarieön Lanzarotes inland, nästan mitt på ön. Atmosfären är lugn och avslappnad. Hit kommer man för naturupplevelserna samt att man ändå har öns alla möjligheter inom rimligt avstånd. De spännande omgivningarna inbjuder verkligen till vandringar naturen kring staden. Här finns en genuin kanarisk atmosfär som man har varit mån om att behålla. Nationalparken, Timanfaya, ligger alldeles intill byn. Detta måste vara en av världens märkligaste nationalparker! Ett kargt och öde månlandskap som är fyllt med kratrar och geijsrar. Många av dem är dessutom aktiva! Lanzarotes vindistrikt, La Geria, ligger också i närheten.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Det finns mycket att se och upptäcka på Lanzarote! Ta färjan över till Corralejo på Fuerteventura över en eftermiddag! Ett trevligt utfyktsmål för en dag. Lanzarote har många aktiva vulkaner att titta på och utforska. I närheten av byn finns en restaurang med en vulkanisk hålighet som är omgjord till en ugn där man sänker ned galler med köttbitar för grillning! Vill man se mer av ön ska man hyra en bil för egna upptäkter av denna spännande vulkanö.

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig österut till Puerto del Carmen eller Arrecife på östkusten.

Uteliv

Det finns en del barer. Nattlivet är lugnt och ganska stillsamt.

Restauranger

Här finns en del restauranger att välja bland. Vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Lanzarotes historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa