San Augustin, Gran Canaria, Kanarieöarna - Spanien

Den väletablerade semesterorten San Agustin ligger på ön Gran Canarias sydöstra kust, granne med hålligångstället Playa del Ingles (söderut). Det är c:a 4 kilometers avstånd mellan de båda orterna. San Agustin är den äldsta och mest genuina turistorten på södra Gran Canaria. Här finns också Svenska kyrkan, Svenska skolan och t o m en Svensk vårdcentral bl a. Här finns fina stränder med klart vatten. Kitesurfarna håller till på en del av stränderna häromkring.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Strandpromenaden går mot Playa del Ingles i söder vidare hela vägen ner mot öns sydligaste udde, Maspalomasstranden, där fyren Faro står i ensamt majestät. San Agustin har bra snorkelvatten samt flera olika vattensportaktiviteter längs stränderna. För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåtlandet blir man överraskad av den frodiga grönskan och växtligheten. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Shoppingen är alldeles utmärkt här. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Playa del Ingles.

Uteliv

Här finns ett många barer och nöjesetablissemang. Vill man öka trycket ska man ta sig den ganska korta biten till Playa del Ingles.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa