Argassi, Zakynthos - Grekland

Argassi ligger strax söder om Zakynthos stad som är huvudstaden på ön Zakynthos. Under sommaren är staden ett mindre festställe för den partysugna ungdomen och det kan bli riktigt livligt emellanåt. Själva Argassi är en mindre ort där det är nära till allt! Här finns många diskotek, barer och klubbar. Stranden är ganska fin men smal och många väljer att ta sig till stränderna utanför orten. Några stränder på ön är kända för att den stora havssköldpaddan, Caretta caretta, kommer upp och lägger sina ägg på stranden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Zakynthos är en vacker ö och vill man se naturscenerierna ska man hyra bil, moped eller cykel för att ta sig runt. Rekommenderas varmt! Zakynthos stad som ligger en knapp halvmil norrut längs kusten är värt ett besök. Enklast är att bara hoppa på bussen för den korta turen. Därifrån kan man ta sig till Peloponnesos med båt/färja. Den berömda stranden Smugglers Wreck med ett förlist lastfartyg är ett spännande utflyktsmål på Zakynthos.

Shopping

Här finns basutbudet i form av supermarkets och mindre affärer. Vill man shoppa loss ordentligt ska man ta sig norrut till Zakynthos stad där man hittar öns största utbud.

Uteliv

Argassi har ett livligt nattliv med många uteställen. Vill man skruva upp nattlivet ytterligare ska man ta sig till Laganas längre söderut på ön. Det är öns största festställe. Även Zakynthos stad kan vara ett alternativ.

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor. De bästa ligger i ortens utkant, där lokalbefolkningen äter.

Historia

Argassi har ingen speciell historia. ön fick sitt namn efter den legendariske hjälten Zakynthos som på 1400-talet f.Kr. byggde en borg uppe på en höjd utanför Zakynthos stad. Idag finns där en medeltida borg. Muséet för bysantisk konst finns på Solomustorget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa