Samana - Dominikanska Republiken

Staden Samana ligger på den Dominikanska Republikens norra kuststräcka i den karibiska övärlden. Där uppe på Samanahalvön ligger halvöns största stad Samana med fantastiska sandstränder och kristallklart vatten. Här bor man med dominikanerna i deras vardag. Stranden ligger mitt i staden och det är liv och rörelse mest hela tiden. Här finns en trevlig strandpromenad med restauranger, barer, butiker etc. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Alla vekar trivas i solen här på Samanahalvön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En populär utflykt är båtturen till paradisön Cayo Leventado. Här finns tre makalösa sandstränder med finkornig vit sand. Valsafarin är populära i trakten. Man ger sig helt enkelt ut på havet med en båt och väntar på att de stora djuren ska komma upp och andas så att man får en oförglömlig upplevelse för livet. Det gäller att vara beredd med kameran. En kort båttur till landets finaste strand rekommenderas. Då kommer man till fantastiska Playa Rincon med paradislika omgivningar som man aldrig glömmer. Vidare finns det goda möjligheter till djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna kring staden.

Shopping

Det finns hyfsade shoppingmöjligheter i Las Galeras. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Las Terrenas.

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Det finns mängder av restauranger att välja bland.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra del och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa