Saigon - Vietnam

Saigon (Ho Chi Min-staden) är Vietnams största stad med cirka sju miljoner invånare. Atmosfären är elektrisk i Saigon. Staden ligger vid Mekongflodens mynning och kallas för "Fjärran österns pärla". Staden är kontrastrik med sitt myllrande folkliv samtidigt som det finns gott om lugna parker med sjöar och pagoder. Var man än befinner sig i Saigon blir man fullständigt överöst med upplevelser. På den berömda marknaden, Binh Thanh, är det full rulle hela dagen. Stadens hamn har varit ett naturligt handelscentrum i hundratals år. Lokalbefolkningen är gästvänlig och tillmötesgående.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra. Den världskände författaren Graham Greene skrev boken "Den stillsamme amerikanen" på anrika hotellet Continental. Granne med hotellet är Operahuset och Rex hotell där de utländska journalisterna samlades under kriget. En flodtur på Mekongfloden är en upplevelse. Besök gärna något utav de många museerna i staden. Här får man en spännande inblick i landets kultur och historia.

Shopping

Landets bästa shopping finns just i Saigon. Gör ett besök på marknaden Binh Thanh. Det är en oförglömlig upplevelse.

Uteliv

Här finns massvis av barer och uteställen. Nattlivet är livligt och spännande i staden.

Restauranger

Här finns massvis av restauranger i alla smakriktningar.

Historia

På 1800-talet koloniserade Frankrike Vietnam och kringliggande områden under namnet Indokina. Under andra världskriget ockuperades Indokina av Japan. Därefter rådde en turbulent tid under många år. Det är egentligen först på 1980-talet som landet sakta började stabiliseras fram till våra dagars relativa "välstånd".

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa