Rovinj - Kroatien

Den gamla medeltidsstaden Rovinj ligger mitt på den istriska halvöns västra kust i norra Kroatien. Stränderna är av klappersten eller så badar man från badstegar och pirar ner i det klara vattnet. Stadens äldre delar är mysiga med sina trånga gränder och blankslitna gamla gator. Den naturliga träffpunkten är torget Marsala Tita. Här finns caféerna och restaurangerna. Hit kommer man för att se och synas. Torget ligger vid den charmiga lilla hamnen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från hamnen tar man sig snabbt och enkelt vidare till de många närliggande öarna. Den röda ön är ett populärt utflyktsmål, endast en halvtimme med båten. Vidare finns här möjligheter till flera olika vattensportaktiviteter. Vill man göra upptäckter på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Enklast är att hoppa på bussen som tar en runt halvön för en billig peng. Vrsar som ligger en mil norrut längs kusten är också ett populärt utflyktsmål.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter med ett varierat och prisvärt utbud.

Uteliv

Här finns många barer och nattlivet blir ganska trevligt under sommaren.

Restauranger

Här finns många restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den norra Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska.Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa