Riviera Maya - Mexiko

Här kan man antingen tillbringa hela dagarna på en underbar strand och njuta av det varma havet eller snorkla och dyka i fascinerande barriärrevet. Men man kan även ägna mycket tid att åka runt och uppleva alla monument, sevärdheter och spännande indiansk kultur. Här finns stor variation, man kan bo på lyxhotell, i små genuina byar eller åka runt och backpacka.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Mycket kretsar självklart kring de härliga stränderna och det underbara havet. Belizerevet måste utforskas, detta är världens näst längsta barriärrev och alla som älskar att snorkla och dyka kommer att ha fullt upp. För dem som gillar kultur finns det mycket att se. I skogarna och naturen i området finns det gott om kulturella och arkeologiska kvarlevor att se. I djungeln kan man se gamla städer, tempel, helgedomar, pyramider och mycket mer. "Xcaret" är en stor park som bjuder på natur, historia och underhållning. Tulum ruinen och Chichen Itza ruinen borde besökas.

Shopping

De olika städerna har olika stort utbud av shopping. De populäraste varorna är silver och guld, keramik, t-shirts, hantverk och smycke.

Uteliv

Cancun är det stora nöjescentrum för de som vill ha full fart. Men på många orter finns ett trevligt nattliv med mycket dans och musik och goda romdrinkar.

Restauranger

Här finns ett bra utbud av restauranger. Många hotell har även oftast all-inclusive erbjudande med bra variation. Den traditionella maten är en blandning av spansk och indiansk matkultur och tortillas är nationalrätten.

Historia

Det finns en lång och spännande mayakultur som lever än idag. Det kan vara intressant att fördjupa sig i ämnen om man ska dit och följa med på rundturer. Den stora blandningen av olika folkgrupper som har härskat i områdena gör att det finns en spännande och blandad kultur.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa