Rio San Juan - Dominikanska Republiken

Den lilla fiskebyn Rio San Juan ligger uppe på den norra kusten (Costa de Ambar, Bärnstenskusten) i den Dominikanska Republiken mitt i karibiska övärlden. Området är en av världens största depåer av bärnsten som går att köpa överallt på ön. Först och främst som smycke med även slipade och oslipade stenar finns till salu. Costa de Ambar har underbara sandstränder med kristallklart vatten. Livet häromkring är riktat mot stranden och turisterna. Längs med stränderna finns hotell, barer, restauranger, butiker och mycket annat. Inåtlandet finns den tropiska grönskan. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Atmosfären i den lilla fiskebyn Rio San Juan är genuin och avkopplande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En populär utflykt är båtturen till paradisön Cayo Leventado. Här finns tre makalösa sandstränder med finkornig vit sand. En annan utflykt går till Gri-gri lagunen med spännande grottor och fina stränder. även valsafarin är populära. Man ger sig ut på havet med kamera och väntar på att de stora djuren ska komma upp och andas så att man får en oförglömlig upplevelse för livet. Vidare finns det goda möjligheter till golf, kitesurfing, djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna kring Rio San Juan.

Shopping

Det finns goda shoppingmöjligheter i Rio San Juan.

Uteliv

Här finns en hel del barer och nattlivet är ganska trevligt.

Restauranger

Det finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra del och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa