Rhodos stad - Grekland

Rhodos stad är huvudstad på ön Rhodos och ligger högst uppe i den nordligaste delen. Den gamla staden är mäktig att beskåda och man förstår att staden en gång i tiden var en av de mest betydelsefulla i östra medelhavet. Johanniterriddarna införde på sin tid, år 1310 till 1522, den västeuropeiska arkitekturen på Rhodos under sitt styre här. Idag är Rhodos en av den grekiska turismens största enskilda resmål. Det ger en härlig pulserande och livlig semester.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En utflykt till Lindos som ligger söder om Rhodos stad på öns östra sida. Här finns en spännande symbios av antiken, medeltiden och nuet. Det var här profeten Paulus steg i land och predikade om Jesus Kristus för ca nästa 2000 år sedan. Båtutflykter till Symi, Kos, Kalymnos och Patmos rekommenderas. Flygbåtar möjliggör snabba dagsturer. Vattensporter, cykel-, mc- och biluthyrning gör att man kan upptäcka nya platser.

Shopping

Shoppingen är utöver det vanliga för att gälla ett semesterparadis i medelhavet. Här hittar man chica butiker och större varuhus i en härlig blandning.

Uteliv

Här finns ett vibrerande nattliv som inte står långt efter Ibiza och Magaluf! Ett stort nöjesliv med mängder av barer.

Restauranger

Här finns restauranger i alla smakriktningar och prisklasser. Allt från bufféer till gourmetrestauranger. Här finns även Mc Donalds, Burger King KFC m m.

Historia

Rhodos stad har en lång, spännande och rik historia! Liksom merparten av öarna i medelhavet har Rhodos haft mängder av olika härskare och alla har de lämnat något historiskt efter sig. I staden och strax utanför kan man se romerska akvedukter, moskéer, riddarpalats, kyrkor, muséer och mycket annat! Helt makalöst!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa