Railay - Thailand

Den lilla semesterorten Railay ligger på det Thailändska fastlandet väster om Krabi stad. Här finns flera fina stränder. Vattnet är klart och långgrunt. Dagarna tillbringas med fördel på någon utav stränderna. Hit kommer många för att klättra i de vackra klippbergen. Många kommer också hit för att snorkla och dyka. Halvön där Railay ligger saknar asfaltvägar vilket innebär att man slipper all tyngre trafik i området. I Railay finns en del restauranger, barer, caféer, butiker etc. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen här i Railay. Atmosfären är helt underbar!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Området har blivit ett riktigt äventyrsmål för många yngre turister på senare år. Man kommer hit bland annat för att klättra. Det finns goda förutsättningar med fantastiska klippor utmed stora delar av både kust och inlandet kring Railay. Det anordnas kurser för nybörjare och mer erfarna klättrare. Dykning är också populärt häromkring, liksom kanoting och trekking. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingen är hyfsad i Railay. Vill man shoppa loss ordentligt kan man göra det i Krabi stad. Där finns "allt".

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är ganska lugnt. Vill man festa ordentligt ska man ta sig till Krabi stad som har ett livligare nattliv.

Restauranger

Här finns det en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa