Rabac - Kroatien

Den lilla fiskebyn Rabac ligger på den istriska halvöns östra kust i norra Kroatien. Längs den mysiga strandpromenaden finns de flesta restaurangerna. Istriens bästa stränder finns häromkring i oilka badvikar med klappersten. Den genuina atmosfären finns kring den charmiga hamnen. Hit kommer man på kvällen för att ta det lugnt på något utecafé och bara njuta av folklivet. Fortfarande får man mer för den svenska kronan i Kroatien jämfört med "hemma".


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra halvö (Istrien)! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av bil, moped eller mc på orten. Umag och Pula är två givna utflyktsmål. Där finns historia och ett vitaliserande folkliv i de gamla städerna samt mycket annat att upptäcka. Det går utflyktsbåtar från hamnen i Rabac till de närliggande öarna i Kroatiens norra arkipelag. Vill man ta sig till Venedig kan man ta färjan från Porec eller Rovinj på Istriens västkust.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Pula västerut eller Rijeka norrut.

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet kan beskrivas som ganska lugnt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den norra Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska. Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa