Pyrgos, Santorini - Grekland

Den lilla mysiga byn Pyrgos ligger ungefär mitt på ön Santorini uppe på bergskammen som går i en svag båge tvärs över ön, i nord-sydlig riktning. Härifrån har man en strålande utsikt över i princip hela ön. Detta var öns huvudstad för c:a 200 år sedan. I de äldre delarna av staden finns de små, trånga mysiga gränderna som leder upp till borgen, Kastro. Utsikten härifrån är magnifik! De små vitkalkade husen är urtypiska för den kykladiska arkitekturen. Här finns en genuint grekisk atmosfär som bara måste upplevas!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santorini är en av Egeiska havets mest kända och sceniska öar. Då gäller det att ta sig runt ön för att se allt det vackra! Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Från Fira på västkusten kan man enkelt ta sig till flera andra öar med färja eller flygbåt. Besök gärna Akrotiri, på öns södra kuststräcka, som begravdes i det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. Många tror att detta var det mytomspunna Atlantis. Utgrävningarna tyder på att en högre minoisk civilisation existerade här. De fantastiska solnedgångarna från Santorinis västkust bör man uppleva när man är här.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste här. Vill man shoppa ska man ta sig norrut längs kusten till Fira eller österut till Kamari på östkusten.

Uteliv

Här finns endast några enstaka barer och nattlivet är lugnt och stillsamt. Vill man festa ska man ta sig norrut längs kusten till Fira eller österut till Kamari på östkusten.

Restauranger

Pyrgos har några mindre restauranger och tavernor som serverar utmärkta grekiska maträtter. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav de närliggande grannbyarna.

Historia

Legenden säger att den mytomspunna staden Atlantis begravdes och sjönk i havet vid det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. 1956 förstördes öns huvudstad i en väldig jordbävning och geologiska konvulsioner pågår ständigt kring ön. Santorini har fått sitt namn av öns skyddshelgon S:ta Irene från Thessaloniki som dog här i landsflykt 304 e.Kr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa