Punta Verudela - Kroatien

Det mysiga turistområdet Punta Verudela ligger längst nere på den istriska halvöns spets i norra Kroatien, strax söder om staden Pula. Punta Verudela är ett större turistområde med hotell i en härlig pinjeskog som sträcker sig ut till massvis utav stränder och badvikar. Atmosfären är lugn och avslappnad. Man bor mitt i ett lugnt naturområde med gångavstånd till allt. Här finns restauranger, barer, caféer o s v. Det är inte mer än ett fåtal kilometer till den gamla kulturstaden Pula härifrån.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ett eller flera besök i staden Pula är att rekommendera. Staden har en av de bäst bevarade romerska teatrarna (colloseum) i hela medelhavsområdet. Vidare kan man ta sig ut till Kroatiens norra arkipelag härifrån. Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra halvö (Istrien)! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av olika fortskaffningsmedel på orten. Umag och Pula är två givna utflyktsmål. Där finns historia och ett vitaliserande folkliv i de gamla städerna samt mycket annat att upptäcka. Vill man ta sig till Venedig kan man ta färjan från hamnen i Pula.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Pula, norrut längs kusten.

Uteliv

Här finns ett antal barer och nattlivet är ganska lugnt. Vill man festa ska man ta sig den kort biten till Pula.

Restauranger

Här finns flera restauranger, bl a en bufférestaurang. Vill man variera sig ska man antingen ta sig till Pula eller till någon utav byarna i närheten.

Historia

Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den norra Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska. Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa