Ao Nang - Thailand

Den lilla semesterorten Ao Nang ligger på det Thailändska fastlandet väster om Krabi stad. Aonang är ett av Thailands mest besökta ställen för turister och ligger i Krabi regionen c:a 814 kilometer söder om Bangkok. Krabi är känd för sin vackra natur, kalkstensberg och de vackra öarna runtom. Högsäsongen för Aonang är framför allt i perioden från november till april, men vädret är oftast fint även i maj, kanske lite mer mulet och inte lika många soltimmar. Stranden i Aonang är inte så fin om man mäter i Thailändska mått. Vattnet är inte så klart men ändå helt underbart att bada i då temperaturen ligger på ca 28 grader. Ett plus för stranden är att det inte finns solsängar och parasoller uppställda vid strandkanten. I stället finns det stolar uppställda att sitta i under stora härliga trädkronor som blir som jättelika parasoller.� Utan solstolsvyn blir stranden mer genuin och känns inte så turistisk.Turisterna åker dock inte till Aonang för stranden utan för dess vackra omgivningar och öar.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Att ta sig till olika stränder runt om Aonang är inte svårt. Vid stranden i Aonang står det massor av longtailbåtar som kan ta en till stränder och öar i närheten. Priserna är olika och beror på om man skall längre (då hyr man båten för en halvdag eller heldag) eller om man bara skall över till en strand som tex. Railay. För de betalar man per person och enkelväg. överallt finns det små turist-kontor som vill sälja utflykter och upplevelser. Förutom alla turer man kan göra till närliggande öar så är utbudet stort. Djungelturer, paddla kajak, besöka vattenfall, nationalparker, rida på elefanter, matlagningskurser m.m. Vår erfarenhet är att priser och service var lika bra oavsett vem vi anlitade för våra utflyktsmål. Hyra moppetaxi: Billigt och trevligt alternativ för att komma ut och se sig omkring. Massage, pedikyr, manikyr m.m. Mycket prisvärda alternativ. T.ex. Oljemassage för hela kroppen kostade 300 bath. Manikyr 200 bath. Ypperligt tillfälle att skämma bort sig själv.

Shopping

Shoppingen är hyfsad i Ao Nang. Vill man shoppa loss ordentligt kan man göra det i Krabi stad. Där finns "allt".

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är ganska lugnt. Vill man festa ordentligt ska man ta sig till Krabi stad som har ett livligare nattliv.

Restauranger

Här finns det en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa