Punta Cana - Dominikanska Republiken

Punta Cana ligger längst ute på den Dominikanska Republikens östligaste udde. Här finns den karibiska övärldens alla attribut. Långa vita sandstränder med kokospalmer, kristallklart vatten och en gästvänlig och välkomnande lokalbefolkning. Hotellen ligger en bit in i den tropiska grönskan så idyllen längs med stränderna inte störs av höga byggnader m m.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Dagarna tillbringas med fördel på de fantastiska stränderna. Tröttnar man kan man bege sig inåt landet och uppleva det tropiska växt- och djurlivet. Vidare finns det goda möjligheter till djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m.

Shopping

Shoppingen är begränsad i området. Längs kustvägen finns det diverse butiker som säljer lokalt tillverkade produkter t ex. Cigarrer, rom, konst etc.

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet är ganska stillsamt

Restauranger

De flesta hotellen är så kallade All-inclusive hotell men det finns även en hel del restauranger.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra delen och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa