Puerto Rico, Gran Canaria, Kanarieöarna - Spanien

Puerto Rico ligger på Gran Canarias sydvästra kuststräcka. Tempot är inte lika hektiskt som på de flesta turistorterna här i närheten. Atmosfären är avslappnad. Här finns påkostade parker och en riktigt trevlig marina med både större och mindre nöjesbåtar. Här finns också den barnvänliga stranden som dessutom ligger i ett vindskyddat dalläge. En hög trivselnivå genomsyrar hela området som har kanarisk flärd och fläkt kring sig. Puerto Rico har flest soltimmar på ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

När man har tröttnat på stranden kan man alltid ta sig lite längre söderut mot Maspalomas hållet. Där ligger de större och mera hektiska semesterställena. Hyr en bil i några dagar för egna upptäckter. ön har mycket att erbjuda. öns huvudstad längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål t ex.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter. Vill man maximera utbudet ska man ta sig mot Maspalomas hållet där det finns mängder av specialbutiker och shoppingcentra.

Uteliv

Ett lugnt och trevligt nattliv finns i Puerto Rico.

Restauranger

Det finns gott om restauranger i alla smakriktningar!

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till bl a det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa