Puerto del Carmen, Lanzarote, Kanarieöarna - Spanien

Puerto del Carmen ligger på Lanzarotes sydvästra kust, endast en kvart från flygplatsen. Från att ha varit ett litet fiskeläge har Puert del Carmen blivit en liten trevlig badort med hotell i alla storlekar, bungalows, butiker, restauranger, caféer, supermarkets, stora shoppingcentra m m. Sandstranden är vit och fin. Vattnet är klart och friskt. Landskapet hör till det ovanligare slaget med rödaktig förstelnad lava som grund. ön har mängder med aktiva vulkaner som enkelt bevisas genom att hälla vatten i håligheterna. En stund senare sprutar vattnet kokande upp i luften! Dramatiskt!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och upptäcka på Lanzarote! Tar man sig till öns sydspets kan man hoppa på färjan som går över det lilla sundet mot ön Fuerteventura och staden Corrlejo! Ett trevligt utfyktsmål för en dag. Lanzarote har många aktiva vulkaner att titta på och utforska. Det finns en restaurang med en vulkanisk hålighet som är omgjord till en ugn där man sänker ned galler med köttbitar för grillning!

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter. Vill man utöka utbudet så får man ta sig till huvudstaden på ön, Arrecife, en bit norrut längs kusten.

Uteliv

Det finns gott om barer i Puerto del Carmen och nattlivet är ganska lugnt och trevligt.

Restauranger

Det finns gott om restauranger i orten och utbudet är ganska stort.

Historia

Lanzarote skiljer sig markant från de övriga Kanariska öarna mycket på grund av sitt utseende. Landskapet domineras av den förstelnade rödbruna lavan. Bostadshusen är enligt lag maximerade i höjd och numera får inte nyare hotell byggas lika högt som tidigare. De flesta vägarna kritas inte. Vita stenar markerar istället höger respektive vänster vägkant utan mittmarkering. Allt detta ger Lanzarote en särart som bara kan upplevas här. Landskapet liknas ofta vid ett månlandskap och flera filmer har spelats in här föreställande månen och andra planeter.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa