Puerto de Sóller, Mallorca - Spanien

Puerto de Soller är Sollers fiske- och hamnstad. Det är en naturlig hamn med en rund vik som numera är kantad hela vägen med hotell, caféer och restauranger. Trots detta har Puerto de Soller lyckats bevara sin charm utan att turismen fått ta över helt och hållet som på många andra platser. Från hamnen går flera båtar till olika platser längs Mallorcas östra kust. Den gamla spårvagnen mellan Puerto och Soller är en verklig kulturbegivenhet. Sollerdalen har en något högre temperatur än de andra dalarna på Mallorca och därför lämpar sig området väl för apelsinodling.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns tillfälle till härliga bad på den fina sandstranden men vattenkvaliteten är bättre på grannstränderna. Dit tar man sig enklast via en av de många bad och utflyktsbåtarna som utgår härifrån. Ta spårvagnen till Soller en dag. Om man vill vidare från Soller går det ett riktigt tåg till Palma. En trevlig vandringsled utgår från Puertos sydligaste del söderut längs kusten mot Deia. I närheten av Puerto de Soller ligger Spaniens vackraste by, Fornalutx. Här är det rent, prydligt och vackert!

Shopping

Här finns det typiska semesterutbudet. Vill man ha mer finns Soller 4-5 kilometer inåt landet och där finns Sollerbornas shoppingaffärer och vill man shoppa ordentligt tar man sig till Palma. Där finns det där lilla extra, förutom allt annat!

Uteliv

Ganska torftigt utbud! De större hotellen står för nattlivet i Puerto de Soller.

Restauranger

En hel del restauranger och en Burger King som finns i närheten av hamncentrum. I Puertos utkanter hittar man de prisvärda pärlorna med den genuina Mallorcinska menyn.

Historia

Sollerdalen är historiskt känd för sina apelsinodlingar och sitt milda klimat. Detta har gjort att hela dalen har blomstrat och gör så fortfarande mycket på grund av det som jorden och jordbruket har givit. Jordbruksprodukterna exporterades via hamnen i Puerto de Soller och främst till Frankrike. Detta i sin tur gjorde att hela området influerades av Frankrike och många här pratar bra Franska.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa