Puerto de Mogán, Gran Canaria, Kanarieöarna - Spanien

Puert de Mogan ligger lite avsides på ön Gran Canarias sydvästra kust. Det är en liten charmig semesterort med kanaler och idylliska små vitkalkade hus. Man har värnat om att behålla byns karaktär och biltrafik är inte tillåten i centrum. Runt småbåtshamnen är det mysigt med caféer och restauranger. Stranden är väl skyddad i en bukt vilket gör tillvaron behaglig även blåsiga dagar.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Utflyktsbåtarna till Puerto Rico samt Arguienguin rekommenderas då man slipper ta de slingrande bergsvägarna ut från Puerto de Mogan. För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåtlandet blir man överraskad av grönskan och växtligheten. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig till grannbyarna österut.

Uteliv

Nattlivet är tidvist ganska livligt under högsäsongen (December-Februari) men aldrig så det stör. Det finns en del barer.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa