Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanarieöarna - Spanien

Puerto de la Cruz ligger ungefär mitt på norra Teneriffas dramatiska kuststräcka. Här finns endast ett fåtal stränder pga den bergiga kusten men i gengäld finns det gott om havsvattenpooler och sötvattenbassänger. Hela staden är mestadels uppbyggd kring turismen men man behöver inte leta varken länge eller långt för att hitta det genuina. Naturen och växtligheten ger staden dess karaktär och atmosfär. Här finns tropisk växtlighet med bl a bananodlingar för export! På lite längre håll ser staden ut som ett litet Manhattan med skyskrapor och en lyxig atmosfär.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Loro Parqe ligger i utkanten av staden. Här kan man uppleva dagliga delfinshower bland mycket annat. Botaniska trädgården är värd ett besök. Stadens Casino lockar med gratis inträde för alla turister! Det ligger verkligen läckert bland flera havsvattenbassänger vid kusten i staden! Hyr en bil för en eller två dagar eller ta bussen runt ön. Spaniens högsta berg ligger mitt på ön, Teide (3718 meter över havet). De bästa stränderna finns på den södra delen av ön där klimatet är torrare och varmare än uppe i norr.

Shopping

Puerto da la Cruz har ett stort utbud av specialbutiker och större shoppingcentra. Bra Shoppingmöjligheter!

Uteliv

Nattlivet är livligt och allmänt trevligt året runt och vill man festa ordentligt med den yngre generationen ska man bege sig en bit norrut till universitetsstaden La Laguna. Här finns en av världens längsta barer!

Restauranger

Här finns mängder med restauranger med alla möjliga smakriktningar. McDonalds, Burger King, KFC m fl.

Historia

Guancherna bodde på Teneriffa innan de fördrevs från öarna och såldes som slavar på det Spanska fastlandet. Mångåriga strider med förluster på båda sidor gjorde till slut Spanjorerna vinnare och härskare på Kanarieöarna.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa