Puerto Calero, Lanzarote, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla exklusiva badorten Puerto Calero ligger på Lanzarotes sydöstra kust. Här finns en trevlig liten småbåtshamn med några mysiga restauranger. I hamnen kan man hyra båt, med eller utan skeppare. Större yachter eller mindre segelbåtar/motorbåtar. Själva orten har relativt många mindre butiker som har specialiserat sig på märkesvaror. överhuvudtaget har Puerto del Calero satsat mer på kvalitet än kvantitet. Trycket på orten blir därmed inte lika stort som t ex grannorten österut, Puerto del Carmen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och upptäcka på Lanzarote! Tar man sig till öns sydspets kan man hoppa på färjan som går över det lilla sundet mot ön Fuerteventura och staden Corrlejo! Ett trevligt utfyktsmål för en dag. Lanzarote har många aktiva vulkaner att titta på och utforska. Det finns en restaurang med en vulkanisk hålighet som är omgjord till en ugn där man sänker ned galler med köttbitar för grillning! Den större grannorten Puerto del Carmen är väl värd ett besök.

Shopping

Här finns relativt goda shoppingmöjligheter. Vill man utöka utbudet så får man ta sig till huvudstaden på ön, Arrecife, en bit norrut längs kusten eller grannorten Puerto del Carmen som också har ett stort utbud.

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet är ganska lugnt och trevligt.

Restauranger

Det finns en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannorterna.

Historia

Lanzarote skiljer sig markant från de övriga Kanariska öarna mycket på grund av sitt utseende. Landskapet domineras av den förstelnade rödbruna lavan. Bostadshusen är enligt lag maximerade i höjd och numera får inte nyare hotell byggas lika högt som tidigare. De flesta vägarna kritas inte. Vita stenar markerar istället höger respektive vänster vägkant utan mittmarkering. Allt detta ger Lanzarote en särart som bara kan upplevas här. Landskapet liknas ofta vid ett månlandskap och flera filmer har spelats in här föreställande månen och andra planeter.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa