Psalidi, Kos - Grekland

Badorten Psalidi ligger tre kilometer sydöst om Kos stad på ön Kos i det Egeiska havet. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär. Stranden är en stenig klapperstenstrand men klart vatten. Sandstränderna finns några kilometer från Psalidi. Här finns några restauranger, barer och tavernor. Närheten till Kos stad är inte mer än någon kilometers gångavstånd och man är i de centrala delarna av öns huvudstad. Den perfekta kombinationen med andra ord. Lungn och ro när man vill ha det och party när man känner för det.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Kos erbjuder fullt ös på alla plan! Kullturellt, intellektuellt och/eller festande i kubik! Det är bara att välja. Vill man inte så kan man bara slappa på någon utav de fina stränderna. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Rekommenderas!

Shopping

Öns bästa shoppingmöjligheter finns i Kos stad. Endast det nödvändigaste finns i Psalidi.

Uteliv

Här finns endast ett fåtal barer och nattlivet är ganska stillsamt. Nattlivet är däremot hektiskt och vibrerande i Kos stad.

Restauranger

Psalidi har några restauranger och tavernor. Vill man utöka utbudet ska man ta sig den korta biten till Kos stad som har det stora utbudet.

Historia

Psalidi har ingen historia att tala om. Kos har däremot en rik och spännande historia! ön sägs vara Hippokrates födelseplats och han verkade här cirka 400 f.Kr. Asklipiion, helgedomen åt läkekonstens gud, ligger strax utanför staden. Den återuppbyggdes efter Hippokrates död. Den hippokratiska eden finns än idag, även kallad "läkareden". Kos stads fina riddarborg började byggas tidigt på 1300-talet och stod klar hundra år senare. Idag kan man se på arkeologiska fynd inne i borgen. Här finns gott om ruiner från antiken ända till medeltiden i och runt staden.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa