Protaras/Fig Tree Bay - Cypern

Protaras/Fig Tree Bay är ett lugnare alternativ till Ayia Napa. Här finns lika bra utbud av stränder och restauranger men nattlivet tar inte över på samma sätt. Protaras/Fig Tree Bay är ett perfekt resmål för barnfamiljen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den finaste stranden heter Konnos Bay och här kan man sola och bada hela dagarna eller ägna sig åt snorkling eller vattensporter. Vill man kan man promenera eller ta en taxi till de andra stränderna som sträcker ut sig i området. Waterworld är ett stort vattenland som brukar gå hem hos såväl barn som vuxna, som ligger ett par kilometer bort. En annan utflykt som brukar vara populär bland barnen är akvariet "Ocean Aquarium Park" med över 400 olika fiskarter. En spännande upplevelse är att åka till Famagusta som idag är en "spökstad" men som en gång i tiden var en av Cyperns största turistort.

Shopping

Här finns en hel del butiker men de flesta är inriktade på att sälja souvenirer och strandleksaker.

Uteliv

Det finns ett bra utbud av barer, men det kan inte mäta sig med Ayia Napa. Det mesta nattlivet slutar vid tvåtiden men vill man gå ut och roa sig så har man ändå gott om alternativ.

Restauranger

Det vimlar av caféer och restauranger men även snabbmat som McDonalds.

Historia

Cypern har rötter långt tillbaka, och man kan se spår från romare, greker, tempellriddare och muslimer mfl. Enligt vissa legender ska den grekiska kärleksgudinnan ha kommit hit efter att hon föddes i vattnet utanför.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa