Antwerpen - Belgien

Antwerpen har på senare år blivit en av de trendigaste städerna i Europa. Med mycket mode, stort nattliv och fin arkitektur och sevärdheter finns det något för alla. Att staden är centrum för diamanthandeln gör inte staden mindre exklusiv precis.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns verkligen något för alla. En modern storstad som ändå bjuder på vacker arkitektur främst från 1600 och 1700-talet. Av alla gamla fästningar finns endast "Steen" kvar som har blivit restaurerad. Här finns även ett Zoo som klassas som världens äldsta. Förutom alla byggnader, museum och grönområden som är värda ett besök finns det ett jättestort lekland, "Piraternas ö" för barnen. För dem lite äldre barnen finns "Adventure Island" som är en stor inomhusnöjespark med massor av spel och aktiviteter.

Shopping

Här finns ett stort utbud av shopping och många exklusiva modebutiker. Med sina lyxiga affärer kan Antwerpen mäta sig med andra shoppingstäder som Paris och Milano.

Uteliv

Här finns verkligen ett hett nattliv. Alla kan hitta något i sin smak, jazzklubbar, rockklubbar, små mysiga pubar, sportsbarer, trendiga nattklubbar och pulserande diskotek. Både Antwerpenbor och turister brukar hålla igång långt in på morgonen.

Restauranger

Antwerpen har haft ett rykte om sig att vara finsmakare och detta återspeglar sig i alla fina restauranger. Det belgiska köket påminner lite om det franska men man kan givetvis hitta mat från alla världens hörn. De finaste och exklusivaste restaurangerna ligger inne i stadskärnan.

Historia

Antwerpen har en rik historia. Staden var en av de viktigaste handelstäderna under medeltiden och är fortfarande den näst största hamnen i Europa.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa