Pothia, Kalymnos - Grekland

Pothia är huvudstaden på ön Kalymnos och är belägen nere på den sydöstra kusten. Merparten av stadens hus är blåmålade i olika nyanser vilket ger en speciell atmosfär. Centrala delarna av Pothia är oftast ett litet "myller" av mopeder, bilar, motorcyklar och människor. Hamnen är hela öns livsnerv och gör Pothias centrum till en härlig skådeplats! Här kan man bara sitta och se på hela härligheten! ön är känd för sitt förhållande till det stora blå genom fisket av den naturliga tvättsvampen. Egentligen så dyker man efter svampen och har gjort så sedan urminnes tider. Utanför staden finns en mäktig Johanniterborg från medeltiden, intill den gamla staden Chora och dess ruiner.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från Pothia tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen "tolvöarna" t ex Kos, Rhodos, Patmos m fl Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. På andra sidan ön finns de små trevliga semesterbyarna Myrties och Massouri. Härifrån kan man ta sig vidare med båt till den lilla spännande ön Telendos. ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Pothia är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

I Pothia finns öns bästa shoppingmöjligheter med mängder av butiker!

Uteliv

Pothia har ett trevligt nattliv med många barer och uteställen.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar och prisklasser.

Historia

Utanför Pothia finns den medeltida staden Chora med sin Johanniterborg. Borgens vapensköldar finns i kyrkan Panagia Chryssocheria alldeles i närheten. Det mykenska Damos ligger ungefär mitt på ön och här finns den halvcirkelformade basilikan "Kristus av Jerusalem" från 300-talet. Vidare finns här gott om ruiner från olika tidsepoker. Vidare är Kalymnos mest känt för sin naturliga tvättsvamp. I Pothia finns en känd dykarskola, just med inriktning på svampdykning och dess speciella förutsättningar.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa