Porto de Galinhas - Brasilien

Man kan lättast sammanfatta Porto de Galinhas med långa underbara stränder och perfekta vatten att dyka och snorkla i. Orten har blivit ett av de populäraste resmålen i Brasilien mycket tack vare den vackra omgivningen med kokospalmer och mangroveskogar men även den härliga och avslappnade stämningen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Självklart så utgör stranden och havet det mesta i Porto de Galinhas. Bada, snorkla, dyka, surfing, jetski, ja här finns någon rolig aktivitet för alla. Stranden Praia do Cupe ansens som en av de bästa stränderna i Brasilien och ligger en bit norr från Porto de Galinhas och här finns inte heller lika många turister. Man kan även göra en utflykt till storstaden Recife eller till den historiska staden Olinda som är med på UNESCOs världsarvslista.

Shopping

Här finns lite småbutiker som säljer diverse turistprylar och strandtillbehör. Vill man shoppa får man åka in till storstaden Recife som har Brasiliens största shoppingcentrum.

Uteliv

På kvällarna kan man sitta på en strandbar eller på en mysig pub och lyssna på sambamusik och se uppvisningar i capoeira. Vill man slå runt lite mer kan man ta sig till stranden Maracaipe som ligger lite söder om byn där det oftast samlas många ungdomar och anordnas strandfester.

Restauranger

I det lilla centrum som finns i byn hittar man ett par trevliga restauranger som i första hand är inriktade på olika delikatesser från havet men det går givetvis att hitta andra alternativ tex "Picanha do Tio Dadá" som har specialiserat sig på varma kötträtter. De flesta stora hotell har också bra restauranger.

Historia

Porto de Galinhas betyder kycklingbukten och ska härstamma från från 1700-talet då slavhandel blev förbjuden och man smugglade in slavar i lådor med kycklingfjädrar på och påstod att man importerade kycklingar. Det var inte länge sedan byn endast var en liten lugn fiskeby.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa