Port Ghalib - Egypten

Kärnan i PortGhalib är marinan som rymmer upp till 1000 båtar. Men annars kretsar allt kring sol och bad. Här finns underbara vatten som är perfekta att dyka eller snorkla i. Hotellen håller hög standard och har oftast all-inclusive erbjudande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Snorkling, dykning och sol & bad är de aktiviteter som man ägnar sig åt huvudsakligen. Sen finns det en massa ökenaktiviteter som kan vara spännande så som kamelridning, vandra i bergen eller jeepsafari. Man kan även ta en heldagsutflykt till den kulturella staden Luxor.

Shopping

Vid marinan finns en del affärer och här och var finns det stora köpcenter som säljer alla möjliga souvenirer och krimskrams.

Uteliv

Nattlivet är rätt begränsat till hotellens olika pubar och diskotek.

Restauranger

Hotellen har oftast ett par olika restauranger av olika slag och erbjuder all-inclusive till sina gäster. Men runt marinan finns även en del cafeer och restauranger.

Historia

Egyptens befolkning är koncentrerat till ca 3% av landets yta. Landet består mest av öken och blir därför obeboeligt. I de flesta semesterorter ser man endast män eftersom ingen egentligen bor här utan endast bor där tillfälligt under månaderna dem jobbar med turismen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa