Port de Andratx, Mallorca - Spanien

Den vackra hamnstaden Port Andratx ligger c:a 25 kilometer väster om Palma som är Mallorcas huvudstad. Den lilla eleganta turiststaden har en underbart vacker naturhamn. Här finns fortfarande den traditionella charmen kvar trots turismens intåg. På hamnens södra sida finns fiskelägeskänslan kvar och vill man låta sig smaka av fisken så ligger restaurangerna precis runt hörnet. För seglare är Port Andratx ett favoritmål sedan länge. Vill man uppleva det riktigt genuina Andratx ska man ta sig c:a 5 kilometer inåt landet från "port" (hamnen). Så byggdes de flesta byarna runt Mallorcas kuster, inåt landet för att skydda mot piratangrepp från havet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Mallorca är en riktig kulturö så det gäller att ta sig till de olika platserna som man vill besöka. öns huvudstad, Palma de Mallorca, är värd ett besök. Söndagsmarknaden är en upplevelse! Häromkring finns flera riktigt utmanande golfbanor. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna.

Shopping

Shoppingen är ganska begränsad till semesterturisternas dagsbehov men vill man shoppa ordentligt ska man ta sig till Palma stad, där det finns "allt".

Uteliv

Kvälls- och nattlivet är ganska stillsamt. Vill man ha kul ska man ta sig österut c:a en mil till Magaluf som har ett livligt och pulserande nattliv. Ett mera varierat nattliv hittar man i Palma med mängder av olika uteställen företrädesvis längs strandpromenaden.

Restauranger

Här finns ett ganska varierat utbud av restauranger och tavernor. Vill man utöka utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna t.ex. Andratx

Historia

Port Andratx har ingen speciell historia men Palma stad har en både rik och spännande historia. Här finns slott och palats från olika tidsperioder och de vittnar om Palmas historiska betydelse. Mängder av muséer finns att besöka. En tur i gamla staden ger ett historiskt intryck med sina vackra gamla hus från olika epoker. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa