Porec - Kroatien

Den gamla staden Porec ligger på den istriska halvöns västra kust i norra Kroatien. Stränderna är av klappersten eller så badar man från badstegar och pirar ner i det klara vattnet. Stadens äldre delar, med trånga gränder och blankslitna vita gator, är charmiga med pittoreska gamla hus. Porec är känd för sin fina gamla basilika, Eurfrazijeva basilika. Merparten av hotellen finns utanför staden som därmed har behållit sin genuina atmosfär. Valutan är fortfarande gynnsam i Kroatien.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vattensportaktiviteter och liknande t ex paragliding, beachvolleyboll etc finns på eller kring strandområdena. Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra halvö (Istrien)! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av olika fortskaffningsmedel på orten. Umag och Pula är två givna utflyktsmål. Där finns historia och ett vitaliserande folkliv i de gamla städerna samt mycket annat att upptäcka. Vill man ta sig till Venedig kan man ta färjan från hamnen i Porec.

Shopping

Här finns ett ganska stort shoppingutbud men vill man ha mer så ska man ta sig till Pula t ex.

Uteliv

Nattlivet är riktigt livligt här på sommaren med mängder av barer och uteställen.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa