Antiparos - Grekland

Antiparos ligger mitt i det egeiska havet och har sin närmsta granne i systerön Paros. Enda orten på ön är Antiparos som också kallas för Chora av lokalbefolkningen. Hela ön har endast 400-500 invånare. Trots att ön är väldigt beroende av turismen så märks det inte speciellt mycket. Huvudgatan är bilfri och full av tavernor, barer, butiker och kaféer. Alla passerar här på ön. Hamnen ligger nämligen här och det är livsnerven för hela ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Antiparos stad har två stränder med kristallklart vatten. På ön finns en av Greklands mest besökta nudiststränder. Den större ön Paros ligger endast en kort båttur från Antiparos och ett eller flera besök rekommenderas dit. Upptäck ön genom att gå, cykla eller hyr en moped. Det finns även båtuthyrning på ön.

Shopping

Shoppingen är begränsad på ön till det nödvändigaste för semesterturismen. Man får ta sig till Paros för att hitta det där lilla extra.

Uteliv

Nattlivet är begränsat på lilla Antiparos. Barer och vissa hotell står för kvällsunderhållningen.

Restauranger

Restauranger och tavernor finns dels i själva staden och dels vid de populära stränderna vid Antiparos.

Historia

Mitt i Chora ligger den gamla fästningen Kastro som är värd ett besök. Vidare finns en spännande droppstensgrotta med sina Stalaktiter och Stalakmiter. Världsberömd om man ska tro på lokalbefolkningen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa