Plettenberg - Sydafrika

Staden Plettenberg, kallas för "Plett", ligger på Sydafrikas sydkust längs med The Garden Route. Staden ligger en stor fin bukt med fina sandstränder vilket gör den till en riktig turistmagnet. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Vidare finns häromkring flera riktigt bra golfbanor. Den vackra naturen inbjuder till vandringar kring "Plett".


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Garden Route är sträckan mellan Port Elizabeth i öster och Kapstaden i väster. Sträckan är berömd för sitt fantastiska semesterutbud i form av underbara stränder, fantastiska naturscenerier, massvis av golfbanor o s v. Vill man se allt detta är det enklast att hyra en bil för att i egen takt avnjuta bit för bit. Naturligtvis finns kollektiva transportmedel också som buss och tåg. Från grannstaden Knysna kan man ta det gamla ångloket, Oteniqua Choo-Tjoe Train, ända till staden George längre västerut på sydkusten.

Shopping

Det finns goda shoppingmöjligheter häromkring och vill man öka sitt utbud ska man ta sig till Kapstaden eller Port Elizabeth.

Uteliv

Här finns gott om barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns massvis av restauranger.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa