Playa del Inglés, Gran Canaria, Kanarieöarna - Spanien

Playa del Ingles ligger nästan allra längst nere på Gran Canarias sydspets. Själva namnet betyder "engelsmannens strand". Hela området har blivit ett semesterparadis för soltörstande Européer. Stränderna är stora och breda. Vattnet är klart och friskt. Luften är ren och klar. Själva stadsbilden är fylld av hotell, butiker, restauranger, shoppingcentra, bostäder o s v. Det bli hektiskt tidvis men vill man träffa människor från hela Europa så har man kommit rätt! Hit kommer man för att slappna av på dagarna och festa på kvällarna och nätterna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra och mycket att se! Vattensporter av alla de slag och alla möjliga strandaktiviteter som parasailing, beachvolleyboll etc För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåt landet blir man överraskad av grönskan och växtligheten. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Här finns mycket goda shoppingmöjligheter. Flera stora shoppingcentra och många mindre butiker.

Uteliv

Nattlivet i Playa del Ingles är en riktig höjdare! Här finns allt till alla! Utom möjligtvis till dem som vill ha lugn och ro?

Restauranger

Utbudet av restauranger är stort här i området och vill man ha Svensk husmanskost är det heller inget problem! även McDonalds, Burger King, KFC m fl.

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till bl a det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa