Playa de Palma, Mallorca - Spanien

Playa de Palma ligger c:a 7 kilometer öster om Palma stad och är indelat i tre olika områden, Cala Gamba, S´Arenal och Ca´n Pastilla. Den milsvida sandstranden är långgrund och barnvänlig. Strandservicen är god med balnearios var 500:de meter där man kan duscha, byta om och fika. Detta är Palmabornas strand med vattensportaktiviteter och andra strandaktiviteter som beachvolleyboll, paragliding m.m. Den moderna turistorten består av hotell, restauranger, barer, caféer och liknande längs flera gator som leder ner till strandpromenaden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns ett av världens största äventyrsbad med kamikaze-vattenrutschbanor, pooler med vågmaskiner, vattenbowling där man själv är klot, en äventyrssjö och mycket annat kul. Palma stad är värt flera besök. Vill man se mer av ön rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Från marinan i S´Arenal kan man ta olika båtutflykter längs med Mallorcas kust. På stranden finns olika vattensportaktiviteter för den aktive turisten.

Shopping

Shoppingen är förhållandevis begränsad till turisternas behov längs "playan" men tar man sig den lilla biten in till huvudstaden på ön, Palma, så hittar man "allt".

Uteliv

Här finns ett livligt nattliv med barer, diskotek och liknande uteställen. Vill man roa sig ordentligt så är Palma det naturliga valet med ett varierat och pulserande nattliv!

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man bege sig till någon utav grannbyarna. Ciudad Jardin t.ex. som ligger längs kusten halvvägs mot Palma. Där finns några av Palmas populäraste fiskrestauranger.

Historia

Playa de Palma har ingen speciell historia men Palma stad har en både rik och spännande historia. Här finns slott och palats från olika tidsperioder och de vittnar om Palmas historiska betydelse. Mängder av muséer finns att besöka. En tur i gamla staden ger ett historiskt intryck med sina vackra gamla hus från olika epoker. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa